Wijzigingen voor registratie Israëlische domeinnamen

De registry in Israël, de instantie die de Israëlische domeinnamen uitgeeft, heeft onlangs een viertal belangrijke wijzigingen doorgevoerd die van invloed zijn op alle Israëlische domeinnaamregistraties, inclusief domeinnamen met co.il en org.il extensies. De wijzigingen hebben betrekking op de validatie van de gegevens van de houders van Israëlische domeinnamen. We vertellen je er in onderstaand bericht meer over.

Vrouw scant online haar gezicht voor verificatie van haar identiteit om zo toegang tot haar gegevens te verkrijgen, ID verificatie met vingerafdruk

Verificatie domeinnamen

We deelden onlangs een update rond een nieuw verificatieproces voor de Belgische domeinen .be, .vlaanderen en .brussels, en een aanpassing van de voorwaarden voor Deense .dk domeinen. Vandaag delen we een vergelijkbaar bericht voor domeinnamen in Israël, want ook daar is een aantal wijzigingen van toepassing omwille van de validatie van de gegevens van de houder van een domeinnaam. Aangezien het concreet 4 wijzigingen van het bestaande beleid zijn, zetten we ze puntsgewijs voor je op een rij.

1. Validatie van het e-mailadres van de registrant 

De Internet Society of Israel ("ISOC-IL"), de registry voor de domeinnamen in het land, vereist als onderdeel van de gewijzigde voorwaarden validatie van het e-mailadres van de registrant bij ieder nieuw domeinregistratieverzoek. Dat betekent dat de registry een e-mail zal sturen om het account te verifiëren. Pas na het klikken op de verificatielink wordt het registratieverzoek daadwerkelijk ingediend bij de registry. Totdat het validatieproces is voltooid, zal de aangevraagde domeinnaam beschikbaar blijven voor registratie voor elke geïnteresseerde partij die hetzelfde proces zal doorlopen.

2. Doorlopende gegevensvalidatie voor alle geregistreerde .IL-domeinen

De Israëlische registry zal daarnaast ook doorlopend de gegevens van de houders valideren om de nauwkeurigheid van hun systemen te waarborgen. Zodra een domeinnaam is geselecteerd om te worden gevalideerd, stuurt de registry een e-mail met het verzoek om bewijs te leveren van de nauwkeurigheid van de gegevens van de houder, inclusief (maar niet beperkt tot) e-mailvalidatie en een kopie van het paspoort of ander identiteitsbewijs.

Houders krijgen maximaal 21 dagen de tijd om de vereiste validatie te voltooien. Gebeurt dat niet, dan wordt het domein na het verstrijken van die 3 weken verwijderd. De datum van verwijdering wordt bepaald door de registry, waarna het domein opnieuw beschikbaar komt. Er is dan geen mogelijkheid tot restitutie van de registratiekosten.


3. Domeinnamen geregistreerd door bedrijven

Als de domeinhouder een bedrijf is, zal de registry nu vereisen dat het bedrijfsregistratienummer opgegeven wordt bij alle registratieverzoeken.

4. Alleen rechtspersonen mogen zich inschrijven

Alleen natuurlijke personen en rechtspersonen kunnen zich als domeinnaamhouder registreren. Het is dan ook niet meer mogelijk om een domeinnaam op een fictieve (bedrijfs)naam of bijnaam te registreren.

Wil je de volledige regels er eens op naslaan? Kijk dan op de website en.isoc.org.

We moedigen onze klanten aan om hun gegevens bij te werken, indien van toepassing. Uiteraard staat ons serviceteam ook paraat voor wie vragen heeft. Weet ons daarom te vinden: je kunt altijd bellen (013 - 580 2342) of mailen (servicedesk@domein-registreren.nl).