.com-domeinnaam registreren

.com-domeinnamen

In 1985 werd er voor het eerst een .com-domeinnaam geregistreerd. Dit gebeurde door een computerbedrijf uit Cambridge (VS). Deze domeinnaam wordt beheerd door VeriSign.

De .com-domeinnaam is een afkorting voor “commercial” en hoewel het tegenwoordig voor iedereen mogelijk is om een .com-domeinnaam te registreren, er zijn geen restricties, worden ze nog steeds met name voor commerciële doeleinden gebruikt.

Nederlandse bedrijven gebruiken vaak een .com-domeinnaam als ze veel zaken doen in het buitenland of als hun .nl-domeinnaam al vergeven is.

Op dit moment zijn er ruim honderd miljoen .com-domeinnamen geregistreerd waarmee het met afstand de populairste ter wereld is. In Nederland heeft de .com-domeinnaam een marktaandeel van zo’n 15%.
 

Waar moet een .com-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .com-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen.

De belangrijkste eisen zijn:

  • de domeinnaam moet uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens bestaan
  • de domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • domeinnamen mogen niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden

Bij het registreren van een .com- of een .net-domeinnaam zijn de voorwaarden van ICANN's Uniform Domain Dispute Policy ('UDRP') van toepassing (Engelstalig).


Direct een .com-domeinnaam aanvragen?

Controleer of uw gewenste .com-domeinnaam nog vrij is en vraag deze vandaag nog aan.

Momenteel bieden wij een .com domeinnaam aan voor slechts € 10,00 voor het eerste jaar. Na het eerste jaar kost deze € 13,00 per jaar.