.nl domeinnaam registreren

Jouw .nl domeinnaam registreren? Registreer snel en voordelig je .nl domeinnaam bij Domein-Registreren zodat je direct online bent!

Iedereen, waar ter wereld gevestigd of woonachtig, kan een .nl domeinnaam aanvragen. De .nl-domeinnamen worden uitgegeven door de SIDN, Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Voor (rechts)personen gevestigd buiten de Europese Unie kan de SIDN aanvullende voorwaarden opstellen. Een .nl-domeinnaam is een uniek en betrouwbaar Nederlands online adres. Dit is direct herkenbaar voor bezoekers van jouw website. Ook ben je beter vindbaar in Nederland via Google. 

Nederlandse .nl-domeinnamen

In 1986 was .nl de eerste actieve landdomeinnaam die werd overgedragen aan een instantie buiten de Verenigde Staten. De Nederlandse domeinnamen worden sinds 1996 beheerd en uitgegeven door de SIDN . Vanaf 2003 werd het voor particulieren ook mogelijk om een domeinnaam te registreren. Op dit moment zijn er meer dan zes miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd waarmee het één van de populairste extensie ter wereld is.

Op de website van de SIDN leest u meer over .nl-domeinnamen. Ook kunt u hier WHOIS-gegevens van .nl domeinnamen opvragen. Registreer je een .nl domeinnaam, dan gelden niet alleen onze algemene voorwaarden maar ook die van de SIDN.

Waar moet een Nederlandse domeinnaam aan voldoen?

Iedere .nl-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. De belangrijkste eisen zijn:

  • de domeinnaam moet uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens bestaan
  • de domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • domeinnamen mogen niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden

Direct een domeinnaam uit Nederland aanvragen?

Vandaag nog je eigen .nl-domeinnaam? Controleer of deze beschikbaar is en vraag jouw gewenste .nl-domeinnaam aan.

Uw domeinnaam

.nl
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 10,00 € 2,50 n.v.t.