.app domeinnaam registreren

Applicaties ofwel apps, we gebruiken ze allemaal. Denk maar aan Whatsapp, Facebook en Instagram op je mobiele telefoon. Ben je een app maker, blogger of heb je een mobiele app, dan is een .app domeinnaam een uitstekende keuze.

.app-domeinnaam

Door de enorme populariteit van apps kon de .app extensie niet uitblijven. De .app extensie is dan ook erg populair en de verwachtingen van deze extensie zijn hooggespannen. 

Waarom een .app-domeinnaam?

Applicaties ofwel apps, we gebruiken ze allemaal. Denk maar aan Whatsapp, Facebook en Instagram op je mobiele telefoon. Ben je een app maker, blogger of heb je website met een mobiele app, dan is een .app domeinnaam een uitstekende keuze.

SSL/TLS verplicht bij .app

Google is de uitgever van de .app extensie en stelt een beveiligde HTTPS verbinding d.m.v. een SSL/TLS certificaat verplicht, als je jouw .app domeinnaam in gebruik wenst te nemen. Dit zorgt voor vertrouwen bij de gebruikers van de app. Bestel daarom ook direct een certificaat bij jouw webhosting zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. 

Waar moet een .app-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .app-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 
De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden
Bekijk de algemene voorwaarden van registry.google voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Google, die de .app domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten. 

Uw domeinnaam

.app
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 24,00 n.v.t.