.brussels domeinnaam registreren

Brussel is zowel de hoofdstad van België maar ook het hoofdkwartier van de Navo en de Europese Unie. Deze stad is het centrum van Europa, waar veel bevolkingsgroepen samenkomen.

brussels-domeinnaam
.brussels is de extensie die je kan gebruiken als je een bedrijf hebt in Brussel, als je er woont of op een andere manier aan de Belgische hoofdstad verbonden bent.

Waarom een .brussels-domeinnaam?

Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als hoofdstad van Europa gezien. Dit komt omdat Brussel het bestuurlijk centrum is van de Europese Unie. De sfeer in de stad is eel zakelijker dan andere Belgische steden, maar Brussel heeft ook een lange lijst bezienswaardigheden en volop aanbod voor de gewone toeristen. De .brussels domeinnaam helpt binnen- en buitenlandse bedrijven, organisaties, overheden en ondernemers zich te profileren op deze specifieke markt. 

Waar moet een .brussels-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .brussels-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 
De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden
Bekijk de algemene voorwaarden van dnsbelgium.be voor de verdere eisen. 

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook dnsbelgium.be, die de ..brussels domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.brussels
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 28,50 n.v.t.