.gent domeinnaam registreren

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en van het arrondissement Gent. De .gent extensie van de stad Gent is een zeer populaire steden extensie, ook wereldwijd gezien.

gent-domeinnaam

.gent is de extensie die je kan gebruiken als je een bedrijf hebt in Gent, als je er woont of op een andere manier aan deze Belgische stad verbonden bent.

Waarom een .gent-domeinnaam?

Gent heeft een historische binnenstad. Het is rijk aan een groot aantal civiele bouwwerken en er staan ook vele religieuze bouwwerken. Gent organiseert ook verscheidene grote evenementen. Het bekendst zijn de Gentse Feesten, een tiendaags straat-, muziek- en cultuurfestival in de Gentse binnenstad. Een .gent domeinnaam is daarom voor bedrijven, restaurants, toeristische websites en evenementen een verstandige keuze.

Waar moet een .gent-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .gent-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 
De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden
Bekijk de algemene voorwaarden van nic.gent voor de verdere eisen. 

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook nic.gent, die de .gent domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.gent
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 23,00 n.v.t.