.kiwi domeinnaam registreren

kiwi-domeinnaam

Kiwi is de bijnaam voor Nieuw-Zeelanders, om de simpele reden dat dit een vogel is die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt. Natuurlijk kennen we de kiwi ook allemaal als vrucht. Met de .kiwi-domeinnaam extensie kunnen Kiwi's nu ook online Kiwi's zijn, aangezien deze domeinnaam extensie is gelanceerd voor Nieuw-Zeelanders en Nieuw-Zeelandse bedrijven. Er zijn echter geen restricties, iedereen kan een .kiwi-domeinnaam registreren.

Waarom een .kiwi-domeinnaam?

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de .nz en .co.nz-domeinnaam extensies, de landen extensies voor Nieuw-Zeeland, maar een .kiwi-domeinnaam biedt een creatief alternatief op het gebied van branding en meer mogelijkheden voor bedrijven om zich te onderscheiden van concurrenten. Het kan zinvol zijn om zowel een .nz als een .kiwi-domeinnaam te registreren. Verder is het afhankelijk waar je je als persoon of bedrijf meer mee identificeert en welke extensie beter bij jou of je bedrijf past. Met een .kiwi domeinnaam val je direct op. De naam van je website is heel makkelijk te onthouden, waardoor je bezoekers eerder terug zullen komen. 

Waar moet een .kiwi-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .kiwi-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

Bekijk de algemene voorwaarden van Dot Kiwi voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Dot Kiwi, de instantie die de .kiwi-domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Direct een .kiwi-domeinnaam registreren?

Vandaag nog je eigen .kiwi-domeinnaam? Controleer of deze beschikbaar is en vraag jouw gewenste .kiwi-domeinnaam aan.

Uw domeinnaam

.kiwi
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 32,00 n.v.t.