.online domeinnaam registreren

Een .online domeinnaam kun je op vele manieren gebruiken. Voor alle bedrijven die op internet actief zijn, is een .online domeinnaam onmisbaar. Ook voor webshops kan de .online domeinnaam-extensie uitkomst bieden.

. Online-domeinnaam

Sinds 26 augustus 2015 is de .online-domeinnaam voor iedereen beschikbaar. Deze is gelanceerd door een Aziatisch bedrijf (Radix). Iedereen kan een .online-domeinnaam registreren. Zowel bedrijven, organisaties als particulieren. In de eerste dertig minuten na het lanceren van deze extensie waren er al 28.000 .online domeinnamen geregistreerd.

.Online extensies wordt in 24 talen begrepen en dat maakt de .online-domeinnaam een hele goede keuze voor een bedrijf dat zaken doet over de hele wereld. Een .online domeinnaam is een generieke domeinnaam. Dit houdt in dat de extensie niet is gekoppeld aan een categorie of een land (bijvoorbeeld .com).

Momenteel is .online een van de meest populaire nieuwe extensies die beschikbaar is met al meer dan 700.000 .online domeinnamen geregistreerd. Het is een van de top 10 meest geregistreerde extensies.

Waar moet een .online-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .online-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 

De belangrijkste eisen zijn:

  • De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
  • De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
  • Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
  • Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

Bekijk de algemene voorwaarden voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Radix die .online uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten. 

Uw domeinnaam

.online
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 35,00 n.v.t.