.photo domeinnaam registreren

De foto is het meest gebruikte medium op internet. Hele platforms draaien om foto's. We nemen meer dan 380 miljard foto's per jaar. .photo is de extensie om jouw unieke perspectief op de wereld te laten zien.

.photo-domeinnaam

Deze extensie is gelanceerd op 15 april 2014 door Uniregistry. Iedereen kan een .photo-domeinnaam registreren. Zowel bedrijven, organisaties als particulieren.
Een .photo domeinnaam is geschikt voor amateur en professionele fotografen, websites waar foto's gedeeld worden (stockfoto websites),  fotolabs, winkels waar ze camera's en fotomaterialen verkopen, galeries en studio's etc.

Een .photo domeinnaam is een generieke domeinnaam. Dit houdt in dat de extensie niet is gekoppeld aan een categorie of een land.


Waar moet een .photo-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .photo-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 

De belangrijkste eisen zijn:
  • De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
  • De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • IDN domeinnamen mogen geen twee mintekens (-) achter elkaar bevatten op de derde of de vierde plaats
  • IDN domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
  • Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

 Bekijk de algemene voorwaarden voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Uniregistry die .photo uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.photo
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 34,00 n.v.t.