.rip domeinnaam registreren

.rip-domeinnaam

RIP is de afkorting voor 'Rest in peace' ofwel 'Rust in vrede'. Met een .rip-domeinnaam kan je een online herdenkingsplaats inrichten voor iemand die is overleden. Vier het leven van iemand die veel voor jou heeft betekend en deel waardevolle herinneringen met elkaar, waar ook ter wereld, in de vorm van foto's, video's en favoriete verhalen of andere herinneringen.

Waarom een .rip-domeinnaam?

Een website met een .rip-domeinnaam biedt voor vele jaren deze online herdenkingsplek om een overledene te herdenken en herinneringen te delen met mensen die hem of haar gekend hebben of om te rouwen. Dit kan zijn voor een familielid, een vriend, een huisdier of een beroemdheid. Een .rip-domeinnaam is natuurlijk ook geschikt voor websites voor producten of diensten van begrafenisondernemers, bedrijven die doodskisten maken of grafstenen. 

Op een hele andere manier, kan de .rip-domeinnaam extensie ook worden gebruikt voor alles wat met scheuren of gescheurd te maken heeft, omdat dit de betekenis is van het Engelse woord rip. Denk hierbij aan websites van een merk wat gescheurde jeans verkoopt of papierhandels.

Waar moet een .rip-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .rip-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen.
De belangrijkste eisen zijn:
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

Bekijk de algemene voorwaarden van Donuts (Truename Domains) voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Donuts (Truename Domains), de instantie die de .rip domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.rip
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 18,00 n.v.t.