.sbs domeinnaam registreren

.sbs-domeinnaam

.sbs staat voor 'Side by Side'. De .sbs-domeinnaam extensie is voor vooruitstrevende organisaties, bedrijven, ondernemers en professionals met een onbevooroordeelde mentaliteit,
 die geloven in het algemeen belang van een inclusieve of gevarieerde samenleving. Een samenleving waar iedereen kan meedoen, naast elkaar, side by side.

Waarom een .sbs-domeinnaam?

Een .sbs-domeinaam past uitstekend bij grote bedrijven, merken en organisaties die hun grootte en status willen gebruiken om kleinere bedrijven en sociale gemeenschappen te ondersteunen. Een .sbs-domeinnaam is ook geschikt voor sociale ondernemingen, non-profitorganisaties, gemeenschapsgroepen en activisten die naast hun inspanningen in de fysieke wereld ook online een sterke impact willen maken. Ook kan een .sbs-domeinnaam worden gebruikt voor virtuele co-working ruimtes, online evenementen en netwerksites waar teams kunnen samenwerken, op afstand kunnen werken en ideeën met elkaar kunnen delen.

Waar moet een .sbs-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .sbs-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen.
De belangrijkste eisen zijn:
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

Bekijk de algemene voorwaarden van ShortDot SA voor de verdere eisen. 

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook ShortDot SA, de instantie die de .sbs domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.sbs
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 22,00 € 4,00 n.v.t.