.website domeinnaam registreren

website-domeinnaam

De populariteit van de .website-domeinnaam extensie groeit. Dit is logisch, want een .website-domeinnaam biedt volop nieuwe mogelijkheiden als je online wenst te gaan met jouw bedrijf of diensten. De domeinnaam extensie is gemakkelijk te onthouden en heeft een algemene betekenis. Zowel bedrijven, organisaties als personen kunnen een .website-domeinnaam registreren.

Waarom een .website-domeinnaam?

Omdat de .website-domeinnaam extensie generiek is, kan deze extensie voor alle websites worden gebruikt. Is jouw gewenste .nl of .com domeinnaam bezet, dan kan je kiezen voor de .website extensie. Ook kan je een .website-domeinnaam voor elk product, dienst of ander onderwerp gebruiken. Verschillende grote merken hebben hun .website-domeinnaam al zeker gesteld. Met een .website domeinnaam val je direct op. De naam van je website is heel makkelijk te onthouden, waardoor je bezoekers eerder terug zullen komen.

Waar moet een .site-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .website-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden

Registreer je een .website domeinnaam, dan gelden behalve onze algemene voorwaarden ook die van Radix FZC. Bekijk de algemene voorwaarden van Radix FZC voor de verdere eisen.

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook Radix, de instantie die de .website-domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Direct een .website-domeinnaam registreren?

Vandaag nog je eigen .website-domeinnaam? Controleer of deze beschikbaar is en vraag jouw gewenste .website-domeinnaam aan.

Uw domeinnaam

.website
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 22,00 n.v.t.