.wien domeinnaam registreren

.wien is de extensie voor Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen is veruit de grootste stad van Oostenrijk en het cultureel en politiek centrum.

wien-domeinnaam
.wien is de extensie die je kan gebruiken als je een bedrijf hebt in Wenen, als je er woont of op een andere manier aan de Oostenrijkse hoofdstad verbonden bent.

Waarom een .wien-domeinnaam?

Wenen is in veel opzichten de belangrijkste stad van het land. Op het gebied van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment heeft Wenen het grootste aandeel in Oostenrijk. Daarnaast heeft Wenen een belangrijke rol binnen het toerisme. Op jaarbasis komen er ongeveer zes miljoen toeristen naar Wenen. Een .wien domeinnaam is daarom voor bedrijven, restaurants, toeristische websites en evenementen een verstandige keuze.

Waar moet een .wien-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .wien-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen. 
De belangrijkste eisen zijn: 
De domeinnaam moet uit minimaal 1 en maximaal 63 tekens bestaan
De domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
Het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
Domeinnamen mogen geen minteken (-) bevatten op de derde of de vierde plaats
Domeinnamen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken (-)
Domeinnamen mogen niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden
Bekijk de algemene voorwaarden van nic.wien voor de verdere eisen. 

Premium domeinnamen

Binnen de nieuwe gTLDs zijn er domeinnamen aangewezen als zogenaamde premium domeinnamen. Ook nic.wien, die de .wien domeinnamen uitgeeft, heeft domeinnamen als premium bestempeld. Dit zijn bijv. hele korte domeinnamen of domeinnamen waarvan ze inschatten dat deze erg gewild zijn. De verwachting is dat een premium domeinnaam veel waarde zal krijgen. De prijs van zo'n domeinnaam is dan ook (veel) hoger dan de reguliere prijs. Dit geldt zowel voor de kosten van registratie als voor verlenging. In geval van een bestelling van een premium domeinnaam zullen wij contact met u opnemen over de kosten.

Uw domeinnaam

.wien
Betaalmethodes

Jaarlijkse kosten

Registratie Trustee service
€ 29,00 n.v.t.