Nameservers

Als je een website wilt hosten, dan dien je ook een nameserver te hebben voor je domeinnaam. Een nameserver vertaalt domeinnamen in IP-adressen waardoor een website bezocht kan worden. Deze servers bevatten  records waarin de verschillende onderdelen van het domein (bijvoorbeeld www. en mail.) staan beschreven.
Normaal gesproken zijn er minimaal 2 nameservers actief voor een domeinnaam bij een domeinregistratie bedrijf. Domein-Registreren beschikt over maar liefst 3 nameservers die draaien op geografisch verschillende locaties (twee op verschillende locaties in Amsterdam en één in Iowa, USA) draaien in gescheiden subnetten en op hardware van de hoogste kwaliteit.

Hierdoor worden eventuele storingen meteen opgevangen en blijven uw website en e-mail altijd bereikbaar voor de buitenwereld. Daarnaast worden de servers van de laatste updates voorzien door onze systeembeheerders, waardoor de servers draaien volgens de laatste updates.

Met de 3 nameservers die geografisch zijn verspreid is de kans minimaal dat uw website en e-mail niet beschikbaar zijn voor de buitenwereld. Het gebruik van de 3 nameservers is voor u als klant van Domein-Registreren geheel kostenloos.