De nieuwe .UK extensies

We zijn gewend dat bedrijven en organisaties in het Verenigd Koninkrijk .CO.UK, .ORG.UK of .LTD.UK (of een dergelijke extensie) achter hun domeinnaam hebben staan. Vanaf 10 juni 2014 komt hier verandering in en kunnen domeinnamen met de extensie .UK worden geregistreerd. Domeinnaamhouders wordt aangeboden hun huidige domeinnaam met een .UK extensie te registreren. Domeinen met .CO.UK, .ORG.UK en .LTD.UK en de andere bestaande extensies blijven wel actief en kunnen ook nog worden aangevraagd.

Verwacht wordt dat veel bedrijven en organisaties in het Verenigd Koninkrijk gebruik gaan maken van deze kortere extensie. De focus komt meer op de naam van de website te liggen en het betekent meer mogelijkheden voor een online identiteit.


Let wel op, domeinnaamhouders met een reeds bestaande domeinnaam met .CO.UK, .ORG.UK of .LTD.UK of een dergelijke variant die voor 28 oktober 2013 zijn geregistreerd hebben gedurende 5 jaar voorrang om hun domeinnaam met de kortere extensie te registreren.

Daarnaast hebben houders van CO.UK domeinnamen die voor 10 juni 2014 zijn geregistreerd voorrang op de registratie van dezelfde domeinnaam met de kortere extensie.

Voor de .UK extensie is een adres in het Verenigd Koninkrijk nodig. Uiteraard zullen wij hiervoor een Trustee Service aanbieden.

Vanaf 10 juni is het mogelijk om een .UK domeinnaam aan te vragen via www.domein-registreren.nl.