.eu-domeinnaam registreren

.eu-domeinnamen

Sinds december 2005 kunnen ook eu-domeinnamen worden geregistreerd, een aparte domeinnaam voor Europese landen. De eerste maanden waren er nog verschillende restricties, maar vanaf april 2006 kan iedereen een .eu-domeinnaam registreren.

Nederlandse bedrijven gebruiken vaak een .eu-domeinnaam als ze zich willen profileren in Europa of als hun .nl-domeinnaam al vergeven is.

Op dit moment zijn er bijna vier miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd waarmee het in de top tien van populairste ter wereld staat. In Nederland heeft de .eu-domeinnaam een marktaandeel van zo’n 10%.

Een .eu-domeinnaam kan worden vastgelegd door elke natuurlijke persoon, onderneming of organisatie die gevestigd of woonachtig is in de Europese Unie.

Als u geen vestiging heeft in de Europese Unie kunt u door gebruik te maken van onze Trustee Service toch gewoon een .eu-domeinnaam registreren.
 

Waar moet een .eu-domeinnaam aan voldoen?

Iedere .eu-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen.

De belangrijkste eisen zijn:

  • de domeinnaam moet uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens bestaan
  • de domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • domeinnamen mogen niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden

Bij het registreren van een .eu-domeinnaam zijn de voorwaarden van The European Registry of Internet Domain Names (EURid) van toepassing.
 

Direct een .eu-domeinnaam aanvragen?

Vandaag nog uw eigen .eu-domeinnaam? Controleer of deze beschikbaar is en vraag uw gewenste .eu-domeinnaam aan.

Momenteel bieden wij een .eu domeinnaam aan slechts voor € 7,50 voor het eerste jaar. Na het eerste jaar kost deze € 11,00 per jaar.