Ik ontvang geen e-mails meer, mijn mailbox zit vol

Onze mailboxen hebben een bepaalde opslagcapaciteit ofwel mail storage. Dit is afhankelijk van welk e-mail- of hostingpakket je hebt. Let op: Als je mailbox vol zit, zal je geen mails meer ontvangen. Iemand die jou een mail stuurt, ontvangt dan een melding dat zijn of haar bericht niet kan worden afgeleverd bij jou wegens een volle mailbox. Het is aan te bevelen om regelmatig berichten, die in jouw mailbox op onze server blijven staan, te verwijderen zodat er ruimte beschikbaar blijft om mails te kunnen blijven ontvangen. E-mails in de map Verzonden en in de Prullenbak worden meegeteld in het verbruik.

Als je inlogt in de webmail van jouw mailaccount kan je links onderaan het scherm zien hoeveel ruimte je verbruikt hebt. Je kunt dan controleren of je Prullenbak geleegd moet worden waardoor jouw mailbox weer ruimte krijgt om mails te ontvangen. De button Verwijderen in de webmail werkt niet als de mailbox vol zit. Je moet dan de shift en delete toetsen gebruiken op uw toetsenbord om berichten te verwijderen. Het te verwijderen bericht kan namelijk niet naar de prullenbak worden verplaatst als de mailbox vol zit. Als je shift en delete gebruikt wordt het te verwijderen bericht direct verwijderd en wordt deze niet in de prullenbak geplaatst. Indien je gebruikt maakt van een Apple apparaat zal je de command en backspace toetsen moeten gebruiken om berichten te verwijderen. Als dit niet werkt dan kan je met de shift, alt en backspace toetsen berichten verwijderen. Als je voldoende ruimte vrij hebt gemaakt, kan je weer nieuwe e-mailberichten ontvangen.

Als je liever geen berichten verwijderd en behoefte hebt aan een grotere mailbox met meer storage, dan kan je altijd upgraden naar een ander pakket. Je kunt dan met ons contact opnemen via helpdesk@vdx.nl of een nieuw pakket bestellen via het overzicht van onze e-mailpakketten.