Registreer een domeinnaam met een Europese steden extensie

Domeinnaam extensies voor steden bestaan nog niet zo lang, maar doen het wel bijzonder goed. Vooral de hoofdstad extensies in Europa zijn populair. De .berlin extensie was één van de eerste. Dit is logisch want de Duitse .de extensie staat op de tweede plek van meest gebruikte extensies wereldwijd. Duitse steden extensies konden dus niet uitblijven en daarna volgden nog .hamburg, .koeln, en .cologne. Verder zijn in Europa .barcelona, .amsterdam, .brussels, gent, istanbul, .london, .moscow, .paris en .wien beschikbaar.
Wanneer is een steden extensie een goede keuze?

De steden extensie is ideaal voor lokale bedrijven, diensten en online informatie over een stad. Denk hierbij bijv. aan restaurants, toerisme, onroerend goed, cultuur en start-ups. Met een website met een steden extensie laat je direct zien dat jouw website zich op de desbetreffende stad richt. Je website valt extra op zodat bezoekers je domeinnaam sneller onthouden. Het is ook veel eenvoudiger om een korte domeinnaam te registreren omdat je de stad niet in de domeinnaam zelf hoeft op te nemen. 
Bij een aantal steden extensies mogen alleen domeinnamen worden vastgelegd door bepaalde personen of organisaties die een binding hebben met de stad of er gevestigd zijn. Bij andere steden is de extensie vrij te registreren door iedereen.