Pas op voor telefonische oplichting met domeinnamen

Nog steeds horen wij van klanten dat zij worden gebeld door iemand die beweert dat er een aanvraag is binnengekomen om de .com domeinnaam te registreren, waarvan onze klant de .nl variant al heeft. De beller geeft aan dat de klant daarom het eerste recht heeft op die .com domeinnaam. Dit klopt niet. Het staat iedereen vrij om een .com domeinnaam te registreren.
Alleen bij een .uk en .nz domeinnaam heeft de eigenaar van dezelfde co.uk of co.nz domeinnaam het eerste recht. Los hiervan komt het bij sommige domeinnaam extensies voor dat een merknaam of lokaal bedrijf nodig is om de domeinnaam te registreren. Dit is eerder uitzondering dan regel. De meeste domeinnaam extensies zijn zonder restricties vast te leggen.

De beller biedt vervolgens aan om de domeinnaam voor 5 of 10 jaar vast te leggen voor een veel te hoog bedrag. Of er wordt gezegd dat ze de domeinnaam al voor je hebben geregistreerd of gereserveerd. Ook dit klopt niet.

Ga hier niet op in. Zeg gedag en hang op. Er bestaan meer van dit soort praktijken, dus bel ons voor advies wanneer je twijfelt. Er wordt ingespeeld op de onwetendheid van mensen en de angst dat iemand anders er met hun domeinnaam vandoor gaat.

Wil je wel een andere variant van jouw .nl domeinnaam vastleggen, dan kan dit uiteraard en wel tegen onze lage jaarlijkse kosten. Een kostenoverzicht van alle extensies vind je op onze website.
29B8993A-CAD4-4609-A758-28C50D4E2433

Domein-Registreren 20 jaar

Registreer je .nl domeinnaam voor 20 cent