Creatieve domeinnamen

Je domeinnaam is hét uithangbord van je website, en dus vanaf stap 1 een enorm belangrijk onderdeel van je nieuwe plannen online. Ga daarom voor een creatieve oplossing!

Een sterke domeinnaam is een naam die eenvoudig te onthouden is, goed gevonden kan worden in Google en zo treffend mogelijk omschrijft wat je bezoekers van jouw website of onderneming mogen verwachten. Je leest deze en andere tips in ons artikel over het bedenken van een goede domeinnaam. Maar wist je dat je daar best creatief in mag zijn?

‘Creatief’ betekent niet dat je bewust voor spelfouten kiest of getallen en koppeltekens in de domeinnaam plaatst; dat is juist niet aan te raden. ‘Creatief’ betekent wél dat je kiest voor een nieuwe, branchegerelateerde domeinextensie, zoals .tech, .store, .press of .space. Of, als je op zoek bent naar iets veelzijdigers, zoals site, .online of .website. Bij Domein-Registreren bieden we je namelijk een brede variatie aan mogelijke extensies.

Exotische Extensies

In de begindagen van Domein-Registreren zijn we voor een zeer duidelijke domeinnaam gegaan, die wat ons betreft zo goed mogelijk beschrijft wat je bij ons kunt vinden. Er was destijds – inmiddels toch alweer 20 jaar geleden – natuurlijk nog van alles beschikbaar, maar we moesten keuzes maken. Een domeinnaam kostte toen namelijk nog 80 gulden, en dat was voor een start-up best veel geld. Uiteindelijk is de domeinnaam voor onze website waar je domeinnamen kunt registreren, je raadt het al, www.domein-registreren.nl geworden.

Een ‘gewone’ .NL-extensie dus, wel zo logisch toch? Die keuze heeft ons bovendien goed geholpen als het gaat om de vindbaarheid van onze website. Tegelijkertijd vinden we het erg belangrijk dat onze klanten veel meer keuze hebben. Daarom bieden we al vanaf het begin – en dat was toen echt nog uniek – exotische extensies zoals .de, .be en .ch. Anno nu is dat aanbod enorm uitgebreid, en kun je alle denkbare extensies bij ons wel registreren – van .academy tot .media, en van .news tot .zone. Laat je creativiteit de vrije loop!

Kijk voor alle mogelijkheden in het extensie-overzicht op onze website.