Jouw domeinnaam verhuizen naar ons? Zo gebeurd!

Een domeinnaam registreren is een fluitje van een cent, zeker als je dat aan ons overlaat. Maar ook een bestaande domeinnaam is eenvoudig naar Domein-Registreren te verhuizen. Zo kun je profiteren van onze tarieven, onze onderscheidende dienstverlening en natuurlijk de vele andere mogelijkheden als jouw domeinnaam bij ons geregistreerd staat. Op deze pagina kun je lezen welke stappen je moet ondernemen.

Uiteraard staat onze servicedesk paraat om je door dat proces te loodsen, of je bij andere vragen bij te staan. In dit artikel nemen we alvast met je door wat de mogelijkheden zijn.

Deze handelingen kun je zelf uitvoeren, maar we bieden ook een aparte verhuisservice voor als je dat liever aan ons overlaat. Aan de hand van de juiste gegevens wordt dan alles in orde gemaakt.

Verhuisproces en verhuiscode

De verhuizing van een domeinnaam kun je in gang zetten door allereerst op onze homepage de gewenste domeinnaam in te voeren in de domeinnaamchecker. Deze vind je overigens ook op de eerdergenoemde pagina waar alle informatie voor de verhuizing wordt ondervangen. Na invoer van je domeinnaam krijg je de resultaten te zien. Omdat de knop ‘Toon ook bezette domeinnamen’ aanstaat, zal ook de te verhuizen domeinnaam zichtbaar zijn. Klik op ‘Verhuizen’ achter de domeinnaam om deze in je winkelwagen te plaatsen.

Bij de volgende stap geef je aan wat je met de domeinnaam gaat doen. Zo kun je hier direct een e-mail- of hostingpakket bestellen om e-mailadressen in gebruik te nemen of jouw nieuwe website te lanceren. Ook voer je bij deze stap de verhuiscode in. Die kun je opvragen bij de huidige provider. Als je meerdere domeinnamen wenst te verhuizen, kies dan per domeinnaam de gewenste opties.

Na invoering van de verhuiscode rond je het bestelproces verder af. Als je nog geen klant bij ons bent, maak je eerst een account aan. In jouw klantaccount wordt dan de domeinnaam direct toegevoegd. Zodra de domeinnaam is verhuisd, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Op dat moment weet je dat de verhuizing succesvol is afgerond.

Zelf website en e-mail verhuizen

Heb je een website en/of e-mailadressen gekoppeld aan jouw te verhuizen domeinnaam en wil je deze diensten zelf naar ons verhuizen? Dat kan! Maar om ervoor te zorgen dat je website en e-mail goed blijven werken, moet je dan wel een aantal stappen doorlopen.

Zorg er eerst voor dat je een back-up maakt van je website en e-mails bij je huidige provider. Laat aan je huidige provider weten dat je de domeinnaam, website en e-mailadressen gaat verhuizen. Pas als alle diensten succesvol zijn verhuisd, zeg je ze op bij je oude provider. Zo weet je zeker dat je niets kwijtraakt. Heb je daar geen ervaring mee? Dan kun je ons ook hiervoor al inschakelen. Maak gebruik van onze verhuisservice, waarmee wij jou de verhuizing uit handen nemen.

Verhuizen domeinnaam plus e-mail

Als je de verhuizing van de domeinnaam in gang zet, worden de nameservers overgenomen van de oude provider. Je bestelt een e-mailpakket en je maakt bij ons eenvoudig dezelfde e-mailadressen aan als die je al in gebruik hebt. Stel vervolgens de e-mailaccounts in. Dat doe je nu door ze als tweede e-mailaccounts in te stellen, naast de bestaande die je al hebt en die nog via de oude provider lopen. Zodra de domeinnaam is verhuisd, zet je tot slot de nameservers om naar die van ons, en dan zal je e-mail via ons gaan lopen.

Verhuizen domeinnaam plus website

Als je de verhuizing van de domeinnaam in gang zet, worden de nameservers overgenomen van de oude provider. Dat zorgt ervoor dat jouw website nog in de lucht blijft bij je oude provider. Kies tijdens de bestelling van de verhuizing voor een hostingpakket. Dit doe je door het bolletje "Ik wil een website gaan lanceren, en kunnen e-mailen" aan te vinken. Je ontvangt dan van ons de ftp-inloggegevens en die van de database.

Zorg er vervolgens voor dat je jouw website uploadt naar onze webserver. Door het aanpassen van je host file op je computer kan je testen of jouw website goed werkt op onze webserver. Werkt de website goed, dan kan je als laatste stap zelf via je klantaccount de nameservers omzetten naar die van ons.

Wil je een domeinnaam plus website plus e-mailadressen naar ons verhuizen, volg dan de stappen zoals hierboven omschreven en bestel een hostingpakket. Hieronder vallen de hosting van je website en ook de e-mailadressen. Je ontvangt dan van ons de inloggegevens voor je website. De gewenste e-mailadressen kun je zelf aanmaken. Als laatste stap zet je de nameservers om naar ons.

Wat kost het?

Als je jouw verhuizing zelfstandig regelt, betaal je alleen voor de registratiekosten van de domeinnaam, het hostingpakket of e-mailpakket. Wil je weten hoeveel de registratiekosten voor jouw domeinnaam extensie zijn? Kijk dan op de pagina met onze scherpe tarieven.

Als je meer dan 100 domeinnamen naar ons verhuist, krijg je een aantrekkelijke korting.

Wil je toch liever hulp bij jouw verhuizing, stuur dan een e-mail naar servicedesk@domein-registreren.nl of bel 013 – 580 23 42. We helpen je graag verder met het verhuizen van jouw domeinnamen, website(s) en e-mailadressen. Wij bieden hiervoor onze verhuisservice aan. We maken een inventarisatie van jouw domeinnamen en andere diensten en bespreken met jou hoe de verhuizing gaat plaatsvinden en wat de kosten van onze begeleiding zullen zijn.