‘HTTPS’ voortaan standaard protocol in Google Chrome 90

Het Chrome-team van Google heeft Google Chrome 90 gelanceerd, dat deze maand via updates uitgerold zal worden. De nieuwste versie van de webbrowser bevat een groot aantal fixes en verbeteringen, waaronder herstel van diverse kwetsbaarheden. Daarnaast is ‘https’ in Chrome 90 voortaan het standaard protocol voor de adresbalk – een verbetering van zowel de beveiliging als de snelheid van het internetverkeer.

SSL-TLS certificaat beveiliging

HTTP en HTTPS: hoe zit het ook weer?

Je herkent veilige websites aan het hangslot in de adresbalk van de browser. Veilige websites beginnen daarnaast niet met http, maar met https. De extra ‘s’ staat voor secured.

Een beveiligde website heeft een SSL- of TLS-versleuteling, wat betekent dat er een veilige verbinding is tussen de server en de bezoeker. Het overgrote deel van alle websites op de eerste pagina in Google is beveiligd met TLS. Om die reden heeft Google ervoor gekozen om https met de komst van Chrome 90 standaard in de adresbalk te plaatsen, tenzij je zelf bewust http invoert. De switch naar https is in de eerste plaats gedaan omwille van security- en privacyverbeteringen, maar daarnaast verbetert deze aanpassing ook de laadsnelheid van websites die https ondersteunen.

De nieuwe versie van Chrome is beschikbaar voor Linux, macOS en Windows. De update zal op de meeste systemen automatisch worden geïnstalleerd.

Stap ook over op https!

Heeft jouw website nog geen https-adres? Om de digitale beveiliging van je website te verhogen en over te stappen van http naar https, heb je een TLS-certificaat nodig. Een TLS-certificaat versleutelt de informatie die tussen jou en je klant wordt verstuurd. Bij Domein-Registreren is dat zo geregeld. Om je website te beveiligen, hoef je namelijk alleen een formulier in te vullen. Wij regelen de rest. Er zijn diverse mogelijkheden, maar een standaard TLS-versleuteling – inclusief een hangslot bij het webadres in de browser én een url die begint met https – is gewoon gratis. En zo straalt je website meer vertrouwen uit.

Doe het vandaag nog wanneer je meer omzet en een hogere score in Google wil! Lees hier hoe we je verder kunnen helpen.