Real-Name Verification voor Chinese domeinnamen

Update 1 augustus 2022: Real Name Verification is nu ingevoerd door de Chinese Registry.

Update 11 januari 2022: De Chinese Registry heeft laten weten dat Real-Name Verification tot nader order is uitgesteld.


De Chinese Registry heeft recentelijk aangekondigd dat zij per 1 januari 2022 Real-Name Verification hebben ingevoerd voor alle Chinese domeinnamen. Dit betreft domeinnamen met de .CN, .中国 (xn-fiqs8s), .公司 (xn55qx5d) en .网络 (xn-io0a7i) extensies.

Chinese muur

Dit betekent dat geregistreerde domeinnamen waarvan de eigenaar nog niet is geverifieerd, niet kunnen worden verlengd of verhuisd. Er kan ook niet zomaar een wijziging aan de eigenaar worden gedaan.

Voor nieuwe registraties moeten de gegevens van de aanvragen vooraf worden geverifieerd. De verificatie vindt plaats op basis van documenten zoals een uittreksel van de Kamer van Koophandel voor bedrijven en een paspoort voor particulieren.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Het goede nieuws is dat wij Chinese domeinnamen voor onze klanten registreren met behulp van onze trustee service en deze trustee service al is geverifieerd. Hiermee voorkomen we nu dat we op stel en sprong onze klanten waarvoor we Chinese domeinnamen hebben geregistreerd moeten benaderen om deze verificatie op te starten. Ook voor nieuwe registraties die wij met onze trustee service registreren, zijn geen documenten nodig.

Mocht je na het lezen van dit bericht jouw Chinese domeinnaam toch willen overzetten op je eigen naam of op naam van jouw bedrijf, dan kunnen we je daarbij uiteraard helpen. Voor onze ondersteuning zullen we de tijd die ermee is gemoeid doorbelasten tegen ons uurtarief. Ons uurtarief bedraagt € 110 (exclusief BTW). Bij eventuele wijzigingen in de voorschriften van de Chinese Registry kunnen additionele kosten in rekening worden gebracht.