Update voor Deense domeinnamen (.dk)

De Deense Registry heeft per 1 april jl. een tweetal wijzigingen in hun algemene voorwaarden doorgevoerd. Dat is ongeacht die datum geen grapje, dus als je een .dk domeinnaam hebt, dan is onderstaande bericht voor jou van belang. Tegelijkertijd hoef je je geen zorgen te maken, want er verandert niets aan de bestaande registratie óf aan de tarieven van jouw .dk website. Je hoeft dus verder ook geen actie te ondernemen.

Afbeelding met man en vrouw die gegevens controleren en met vijf sterren goedkeuren, het woord approved en afgevinkt

Wijzigingen in de algemene voorwaarden

DK Hostmaster, de Deense Registry, heeft per 1 april twee onderdelen van hun algemene voorwaarden veranderd. De eerste daarvan is een wijziging van de mogelijkheden voor opschorting. In de voorwaarden is namelijk een nieuwe bepaling opgenomen die betrekking heeft op de bevoegdheid van DK Hostmaster om te beslissen over de opschorting van een .dk-domeinnaam. De bepaling wordt gebruikt in geval van kennelijk onwettige handelingen. De nieuwe voorwaarden specificeren wie welke verplichtingen heeft wanneer er illegale inhoud op internet verschijnt, als gevolg van een recente rechterlijke uitspraak van het Deense Hooggerechtshof. DK Hostmaster kan dus overgaan op opschorting in geval van illegale praktijken. We gaan ervan uit dat dat geen invloed heeft op jouw domein.

Ten tweede is er een aanpassing met betrekking tot (de verplichte beschikbaarheid van) correcte contactgegevens. In de nieuwe versie van de voorwaarden is jouw verplichting met betrekking tot nauwkeurige contactgegevens uitgebreider beschreven. In de basis gaat het overigens enkel om verduidelijking van de reeds bestaande voorwaarden, dus in de praktijk is het minder een wijziging en meer een toelichting.

De update van deze voorwaarden is een belangrijk onderdeel van de inspanningen van DK Hostmaster met betrekking tot de beveiliging voor zowel gebruikers als registranten (eigenaren van domeinnamen) op het Deense deel van internet.

De volledige tekst van de voorwaarden vind je hier.

Domeinnaam .dk

De .dk-domeinnamen zijn zeer populair in Denemarken en in de Scandinavische landen. Denemarken behoort tot een van de landen met de meest geregistreerde domeinnamen. Een Deense .dk kan worden vastgelegd door iedereen, zowel bedrijven als particulieren. Registreer je een .dk domeinnaam, dan gelden niet alleen onze algemene voorwaarden, maar ook die van de Deense Registry, DK Hostmaster. | Lees meer