Belangrijk bericht over je Chinese domeinnaam - tijdelijk inactief

Update 9 juni 2022: Gisteren heeft de Chinese Registry besloten dat onze partner geen Chinese domeinnamen meer mag beheren voor buitenlandse klanten. We zijn daarom genoodzaakt om alle domeinnamen te verhuizen naar een andere leverancier. De domeinnamen zullen op onze naam worden gezet en geactiveerd zodat wij ze kunnen verhuizen.

De Chinese muur

Update 7 juni 2022: Wij zijn bezig met onze Chinese leverancier om de Chinese domeinnamen over te zetten op onze naam of op naam van onze klanten om zo de domeinnamen weer actief te krijgen. Hierdoor hoeven we dan geen gebruik meer te maken van de trustee service van onze leverancier, zodat we op deze manier de problemen hiermee omzeilen.

Update 18 mei 2022: Onze leverancier heeft een nieuwe trustee service opgezet, waardoor de Chinese domeinnamen weer geactiveerd kunnen worden. Dit geldt nog niet voor alle domeinnamen.

Wij registreren Chinese domeinnamen met de extensies .cn, com.cn, .org.cn, net.cn en .中国 bij onze Chinese leverancier met behulp van hun trustee service. Helaas ontvingen wij vandaag het bericht dat alle Chinese domeinnamen die zijn geregistreerd via onze leverancier met hun trustee service zijn opgeschort door de Chinese Registry. Dit is de organisatie in China die de Chinese domeinnamen uitgeeft. De reden is gelinkt aan de schietpartij in Buffalo in de Verenigde Staten.

Door een nieuwsartikel in de Global Times is bekend geworden dat de schutter een website had met een Chinese domeinnaam. Deze domeinnaam was geregistreerd met behulp van dezelfde trustee service. Daarom heeft de Chinese Registry besloten om alle domeinnamen met deze trustee service als eigenaar op te schorten.

Heb je via ons een Chinese domeinnaam geregistreerd met deze trustee service als eigenaar, dan is de status van je domeinnaam per direct gewijzigd van "Active" naar "Clientonhold". Dit betekent dat je domeinnaam nu tijdelijk niet actief is. Heb je een website gekoppeld aan de domeinnaam, dan is deze nu niet bereikbaar. Hetzelfde geldt voor redirects en e-mailadressen die zijn gekoppeld aan je Chinese domeinnaam. Het is helaas niet mogelijk om domeinnamen met de status Clientonhold te verhuizen.

Wij wachten op terugkoppeling van onze leverancier en gaan er vanuit dat zij een oplossing zullen vinden met de Chinese Registry. Zodra wij een update hebben, zullen we dit via onze website melden. Mocht je vragen hebben, dan kan je ons altijd bellen (013 - 580 2342) of mailen (servicedesk@domein-registreren.nl).