Sterke toename .nl domeinen na Corona

Sinds het begin van de lockdown ziet SIDN een forse toename van het aantal registraties van .NL-domeinnamen, dit geldt met name voor webshops.

De Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) heeft sinds het begin van de lockdown een flinke stijging geconstateerd van het aantal registraties van .NL-domeinnamen. Dat blijkt uit cijfers die BNR bij de SIDN heeft opgevraagd. Een belangrijk aandeel van die groei komt voor rekening van webshops. Internetverkeer in het algemeen groeide met 11 procent.

Dat de huidige crisis zijn invloed heeft op de dagelijkse gang van zaken is een understatement. Ruim voor op 1 juni de horeca de deuren weer mocht openen, kwamen restaurants met afhaal- en bezorgmogelijkheden, nieuwe samenwerkingen en andere creatieve alternatieven om het vuurtje in de keuken gaande te houden. Sinds half maart geven veel ondernemers bovendien hun onlineactiviteiten prioriteit. ‘Wij zagen dat er veel .nl-domeinnamen voor zakelijke toepassingen werden geregistreerd en bestaande domeinnamen voorzien van websites en webshops’, zo meldt de SIDN.

Online transitie

In diezelfde periode werden er ongeveer een kwart miljoen nieuwe domeinnamen geregistreerd. Webshops hebben een belangrijk aandeel in die circa 250.000 URLs. Het feit dat de .NL-extensie zo populair is, geeft aan dat het vooral een regionale functie dient. Het ‘support your locals’-verhaal vertaald naar een online propositie. In met name diezelfde sectoren – horeca en retail – worden bovendien bestaande websites opnieuw in de verf gezet om de al dan niet tijdelijke overstap te maken naar online interactie en handel.

Aanbiedingen op webhostingpakketten

De sterk toegenomen vraag naar nieuwe domeinnamen komt op een gunstig moment. Domein-Registreren viert momenteel haar 20ste verjaardag en heeft daarom een aantal jubileumaanbiedingen in de digitale etalage gezet. Van starterspakketten tot pakketten voor robuuste webapplicaties en webshops, alles is tijdelijk voor een flink gereduceerd tarief beschikbaar (al vanaf 1 euro per maand!)

Je vindt het volledige overzicht en een vergelijk tussen de verschillende pakketten op deze pagina. En zoek je nog tips om een sterke domeinnaam te bedenken? Kijk dan eens hier voor 5 tips of stappen voor het bedenken van een domeinnaam.