.nl-domeinnaam registreren


Nederlandse .nl-domeinnamen

In 1986 was .nl de eerste actieve landdomeinnaam die werd overgedragen aan een instantie buiten de Verenigde Staten. De Nederlandse domeinnamen worden sinds 1996 beheerd en uitgegeven door de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Vanaf 2003 werd het voor particulieren ook mogelijk om een domeinnaam te registreren.

Op dit moment zijn er ruim vijf miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd waarmee het één van de populairste ter wereld is. In Nederland heeft de .nl-domeinnaam een marktaandeel van ongeveer 70%.

Een .nl-domeinnaam kan worden vastgelegd door elk bedrijf dat ingeschreven staat in Nederland. Ook als u geen vestiging heeft in Nederland kunt u door gebruik te maken van onze Trustee Service toch gewoon een .nl-domeinnaam registreren. Dit geldt ook voor particulieren.

Waar moet een Nederlandse domeinnaam aan voldoen?

Iedere .nl-domeinnaam moet voldoen aan een aantal (technische) eisen.

De belangrijkste eisen zijn:

  • de domeinnaam moet uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens bestaan
  • de domeinnaam mag alleen letters, cijfers en het minteken (-) bevatten
  • het minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • domeinnamen mogen niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden

Op de website van de SIDN leest u meer over .nl-domeinnamen. Ook kunt u hier WHOIS-gegevens van .nl domeinnamen opvragen.
 

Direct een domeinnaam uit Nederland aanvragen?

Vandaag nog uw eigen .nl-domeinnaam? Controleer of deze beschikbaar is en vraag uw gewenste .nl-domeinnaam aan.

Momenteel bieden wij een .nl domeinnaam aan voor slechts € 7,50 voor het eerste jaar. Na het eerste jaar kost deze € 10,00 per jaar.