Een .org.uk-domeinnaam is herkenbaar en vertrouwd voor bezoekers van jouw website uit het Verenigd Koninkrijk. Ook ben je beter vindbaar in de Engelse zoekmachines, zoals Google.co.uk. Andere extensies van het Verenigd Koninkrijk zijn uk, co.uk, me.uk en ltd.uk.

Engelse domeinnamen (.uk, .co.uk, .org.uk, .ltd.uk of me.uk)

We zijn gewend dat bedrijven en organisaties in het Verenigd Koninkrijk .co.uk, .org.uk, .ltd.uk of me.uk achter hun domeinnaam hebben staan. Vanaf juni 2014 is hier verandering in gekomen en kunnen ook domeinnamen met de extensie .uk worden geregistreerd. Met deze kortere extensie komt de focus meer op de naam van de website te liggen. Engelse domeinnamen kunnen worden vastgelegd door zowel particulier als bedrijven of organisaties. Er zijn geen restricties. Wel zal Nominet de gegevens van de eigenaar verifiëren. Kunnen zij dit niet, dan zal de eigenaar van de domeinnaam worden gevraagd een kopie ID of uittreksel uit de Kamer van Koophandel als bewijs in te dienen.

Registreer je een Engelse domeinnaam, dan gelden niet alleen onze algemene voorwaarden maar ook die van Nominet.

Waar moet een Engelse domeinnaam aan voldoen?

Enkele vereisten voor uw Engelse domeinnaam zijn:

  • De volgende tekens (maximaal 63) zijn toegestaan: letters, cijfers en het (-)koppelteken. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde staan.
    Namen zoals -internet.uk en internet-.uk zijn dus verboden!
  • Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.
  • Bijzondere tekens als &, +, ! en andere leestekens zijn niet toegestaan
  • U kunt geen spaties in een domeinnaam gebruiken.

Nu een domein uit Engeland aanvragen?

Controleer of de door jou gewenste org.uk-domeinnaam nog vrij is en vraag deze vandaag nog aan.