2000-2020: 20 JAAR Domein-Registreren.nl

Domein-Registreren en moederbedrijf Prezent vieren feest; we bestaan in 2020 namelijk 20 jaar! Het bedrijf dat al 20 jaar hét online adres is voor het registreren van domeinnamen en het hosten van websites registreerde op 20 februari 2000 Domein-Registreren.nl. Michel de Vree, oprichter, neemt je in vogelvlucht mee in onze geschiedenis. 
2000

Domein-Registreren is dus onderdeel van Prezent, dat rond de start van de 20e eeuw begonnen is als bureau voor webdesign. Om onze service uit te breiden en onze klantenkring nog beter te kunnen bedienen, hebben we als extra dienst een domeinregistratiewebsite opgericht. Dat is immers de eerste stap die ondernemers zetten als ze een nieuwe website ontwikkelen. En een stap waar we zelf uiteraard ook bekend mee zijn. Want er was destijds nog van alles beschikbaar, maar we moesten wel een goede keuze maken en een sterke naam kiezen. Een domeinnaam kostte toen bovendien nog 80 gulden, en dat was voor een start-up best veel geld.


Michel de Vree - oprichter van Domein-Registreren

Vliegende start

Uiteindelijk zijn we op de URL domein-registreren.nl uitgekomen. Dat bleek achteraf een juiste keuze te zijn. Hij heeft ons namelijk erg geholpen als het gaat om de vindbaarheid van onze website. Zodra mensen zochten op “domein(naam) registreren” stond de link naar onze website bij alle zoekmachines al snel bovenaan.

Natuurlijk zijn er heel wat meer bedrijven die registratieservices aanbieden, ook toen. Wij waren echter de enige om naast de .nl-domeinnaam ook direct exotische extensies vast te leggen, zoals .de, .be en .ch. Er was toentertijd nog geen partij die dit deed, waarmee we echt het verschil konden maken. In die eerste jaren kwam daar nog veel handmatig werk bij kijken; alle buitenlandse extensies moesten worden vastgelegd bij registrars van het betreffende land. De ene registrar wilde gegevens per e-mail, de andere per post en bij een derde moest je bijna letterlijk langskomen om een handtekening te zetten…

Uitbreidingen

De ontwikkelingen volgden elkaar in het eerste decennium, misschien wel de belangrijkste periode in de groei van het internet, snel op. Het enorme huidige aanbod aan extensies was niet altijd zo evident. Een domeinnaam met extensie .UK was pas in 2014 een optie, en een relatief voor de hand liggende domeinnaam die eindigt op .shop is bijvoorbeeld pas sinds 2016 mogelijk. Gelukkig is daar veel in veranderd, en gaan de zaken nu bovendien grotendeels geautomatiseerd. Inmiddels zijn we dan ook zeer onderscheidend: bijna elke buitenlandse extensie is via ons beschikbaar, ook al heb je in dat land geen vestiging.

Totaaloplossingen

Ook nieuw in 2014 was de lancering van voordelige-websites.nl, een portaal vanuit waar we onze klanten voordelige websites aan konden gaan bieden. Later is dat allemaal geïntegreerd in onze verzamelpakketten aan producten en diensten, dus die domeinnaam is inmiddels niet meer in de lucht. Integratie is namelijk een belangrijke pijler in onze bedrijfsfilosofie. Niet voor niets zijn we anno nu volop bezig met een nieuwe focus, waarin we onze producten en diensten samen met onze klanten verdere invulling willen geven. Dat biedt namelijk meer mogelijkheden om al je vraagstukken rond webhosting bij Domein-Registreren onder te brengen, als een totaaloplossing voor al je digitale behoeften – maar laten we nog even niet vooruitspringen :o)

Google

Sinds 2015 telt Google de aanwezigheid van een SSL-certificaat mee in de positie van websites binnen de zoekresultaten. SSL of Secure Socket Layer zorgt voor een veilige verbinding tussen jouw server en de browser van je webbezoeker. Prettig, want je webbezoeker weet daardoor zeker dat zijn gegevens geheim blijven en goed zijn beschermd. Klanten krijgen hierdoor meer vertrouwen in je website. Ze kopen of reageren daardoor eerder. Daarnaast krijgt Google meer vertrouwen in je website. En dus scoor je hoger. Je herkent veilige websites aan het hangslot in de adresbalk van de browser. Veilige websites beginnen daarnaast niet met http, maar met https. De extra ‘s’ staat voor secured. Ons certificaat laat al sinds het begin zien dat wij data op de juiste manier beschermen – niet voor niets zijn we ook ISO-gecertificeerd –, maar sinds die tijd bieden we die optie ook actiever aan klanten aan, en zijn meer en meer websites met een certificaat beveiligd.

Een volgende belangrijke stap volgt in 2017, als we onze hosting- en e-mailpakketten fors verruimen om beter aan te sluiten op de behoeftes van onze klanten. Zo bevatten de pakketten vanaf dan meerdere databases, meer dataverkeer en een flink verhoogde webstorage. Het aantal e-mailadressen en mail storage is toegenomen en de SMTP-service en forwards en aliassen zitten in het pakket inbegrepen. Tevens bevatten de uitgebreidere hostingpakketten nu ook subdomeinen, zodat je een subdomein kunt laten verwijzen naar een onderliggende map van je website.

Naast die nieuwe webhostingpakketten hebben we ook nieuwe e-mailpakketten samengesteld. De keuze bestaat vanaf dan uit E-mail Start, E-Mail Basic en E-Mail Pro. De inhoud van de pakketten is flink uitgebreid. Zo bevatten de nieuwe pakketten meer e-mailadressen en meer opslagruimte voor elk e-mailadres. Het meest uitgebreide pakket biedt een onbeperkt aantal e-mailadressen, vrij te verdelen over 25GB. Verder zit de SMTP-service voor het verzenden van e-mails via onze mailserver in de e-mailpakketten inbegrepen. Hetzelfde geldt voor e-mail forwards en aliassen. Steeds meer onder één dak.

Privacy en veiligheid

De juiste bescherming van gegevens – van onze klanten, relaties en natuurlijk van onszelf – staat bij Domein-Registreren al vanaf het begin hoog in het vaandel. We waren er vroeg bij waar het de genoemde SSL-certificaten betreft. En toen in mei van 2018 de Europese privacywetgeving (AVG) van kracht werd, hebben we direct werk gemaakt van onze ISO-certificering, die in datzelfde voorjaar werd behaald.

Op een wat technischer vlak zijn we bovendien in de zomer van 2018 DNSSEC aan gaan bieden. Elke website heeft een nummer als adres, het IP-adres. Omdat wij nummers moeilijk kunnen onthouden, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) zorgt voor de vertaling van een domeinnaam naar een IP-adres. Dat gebeurt in de nameservers. DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions en is een uitbreiding van het DNS-systeem. Het verhelpt een aantal kwetsbaarheden in DNS waardoor de 'bewegwijzering' van websites veiliger en vertrouwder wordt. Een belangrijke aanwinst, die we in september 2018 verder uitbreiden door in ons nieuwe bestelproces de mogelijkheid te bieden direct een SSL/TLS-certificaat uit te kiezen om je nieuwe website vanaf de lancering van een beveiligde verbinding te voorzien.

De meeste actuele stap in onze dienstverlening betreft de nieuwe website, in het voorjaar van 2020 gelanceerd in tandem met ons 20-jarig jubileum. De nieuwe website is onderdeel van onze nieuwe focus. Concreet helpen we je om optimaal actief te zijn met je website of webshop en alles wat daarbij komt kijken. Veiligheid en back-ups? Geen probleem. Stabiliteit en ISO? Ook dat zit in ons pakket. Advies op het gebied van webshop en e-mailpakketten? Er zijn oplossingen voor iedere uitdaging.

Bovendien gaan we daarin graag een stap verder. Bijvoorbeeld door een van onze collega’s van Prezent of LogiVert voor je aan de slag te zetten met het bouwen van een webapplicatie, of het lanceren van je (inter)nationale marketing.

Speciale Actie(s)

Klik hier voor een overzicht van alle actuele acties!

Domein-Registreren 20 jaar

Webhosting voor
€1, €2 of €3 per maand