Bestel nu jouw nieuwe en kortere Australische .au domeinnaam

Per vandaag, 24 maart 2022 komt de Australische domeinnaam extensie .au beschikbaar, als direct domain name. Voorheen was een .au domeinnaam alleen mogelijk als .com.au, .org.au en .net.au (en als asn.au en id.au). Bedrijven of particulieren die al een Australische domeinnaam hebben, dus een .com.au, org.au of .net.au, krijgen voorrang om ook de kortere versie .au vast te leggen. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Ook hangt er een tijdschema aan.

De vorm van Australie met de Australische vlag en een kangoeroe met baby

Voorrang en tijdschema .au direct domeinnamen in het kort

Vandaag heeft AuDA (de Australische Registry) alle bestaande Australische domeinnamen on hold geplaatst voor registratie als .au direct domeinnamen, om deze vast te houden voor domeinnaamhouders die al een Australische domeinnaam hebben. Bestaande domeinnaamhouders krijgen 180 dagen de tijd om hun domeinnamen in te dienen met het verzoek om de overeenkomende .au-variant te vast te leggen. Dat is dus tot 20 september 2022.

Vanaf 20 september 2022 komt de reservering door de Australische Registry te vervallen en kan iedereen aanspraak maken op de dan nog niet geclaimde domeinnamen.

Is een door jou gewenste domeinnaam als com.au (of een van de andere 3rd level domeinnamen) nog beschikbaar, dan kun je dié snel vastleggen en vervolgens een aanvraag indienen voor de .au variant binnen het hierboven beschreven voorrangstraject om zo binnen de eerste 180 dagen al in aanmerking te komen.

Bestel jouw .au domeinnaam

Stel jouw .au domeinnaam veilig en neem contact met ons op voor een pre-order. Uiteraard staat ons serviceteam ook paraat voor wie vragen heeft. Weet ons daarom te vinden: je kunt altijd bellen (013 - 580 2342) of mailen (servicedesk@domein-registreren.nl).

Meer informatie omtrent AU direct domeinnamen vind je in ons eerdere nieuwsbericht van 17 januari jl.