Tanzania lanceert domeinextensie .tz – nu beschikbaar

Het zal je niet verbazen dat we geen enórme database hebben van klanten met een domeinnaam in Tanzania, maar desalniettemin besteden we graag even aandacht aan deze update. Voor wie bij ons wél een co.tz, or.tz of mobi.tz domeinnaam heeft, is er namelijk goed nieuws: de registry in Tanzania heeft afgelopen maand de domeinnaam extensie .tz gelanceerd. Natuurlijk kan deze kortere .tz extensie ook voor nieuwe klanten interessant zijn.

Skyline Dar es Salaam in Tanzania

Nu beschikbaar: .tz voor domeinnamen in Tanzania

De Registry in Tanzania, de instantie die de domeinnamen aldaar uitgeeft, heeft op 1 maart 2022 de .tz direct domeinnaam extensie gelanceerd. Voorheen waren alleen domeinnamen beschikbaar met de Tanzaniaanse extensies co.tz, or.tz en mobi.tz. De aanvullingen ‘co’, ‘or’ en ‘mobi’ zijn dan niet meer nodig – voor wie daarin geïnteresseerd is en in aanmerking komt.

Gedurende de eerste drie maanden van de .tz-lancering komen eigenaren van bestaande Tanzaniaanse domeinnamen in aanmerking om het exact overeenkomende .tz-domein te registreren. Tot en met 31 mei aanstaande kunnen houders van een Tanzaniaanse domeinnaam die is geregistreerd vóór 1 maart 2022 in aanmerking om de overeenkomende .tz direct domeinnaam te registreren. Dat geldt ook voor houders van een merknaam.

Gedurende de gehele maand juni geldt dit ook voor houders van een Tanzaniaanse domeinnaam die is geregistreerd tussen 1 maart 2022 en 31 mei 2022. Vervolgens komt de .tz direct domeinnaam extensie voor iedereen beschikbaar per 1 juli 2022. De volledige richtlijnen van de registry zijn te vinden op de website karibu.tz.

Bestel jouw .tz domeinnaam

Stel jouw .tz domeinnaam veilig en neem contact met ons op om de juiste stappen te zetten. Uiteraard staat ons serviceteam ook paraat voor wie vragen heeft. Weet ons daarom te vinden: je kunt altijd bellen (013 - 580 2342) of mailen (servicedesk@domein-registreren.nl).

En wist je al dat je sinds 24 maart ook de Australische extensie .au af kunt nemen? Voorheen waren ook in Australië alleen langere extensies beschikbaar, zoals .com.au, .org.au en .net.au. Je leest er hier meer over.