Update verificatieproces Belgische domeinnamen: online verificatie voor Nederlandse domeinnaamhouders

In februari schreven we over het verificatieproces dat de Belgische registry heeft ingevoerd voor de extensies .be, .vlaanderen en .brussels, omdat dat systeem per 1 maart 2022 is uitgebreid. Dat komt omdat de instantie die de domeinnamen uitgeeft vorig jaar is gestart met het controleren van de gegevens van alle domeinnaamhouders voordat ze een domeinnaam activeren. Inmiddels is diezelfde registry met een update gekomen voor Nederlandse particuliere domeinnaamhouders die hun gegevens online willen kunnen verifiëren: dat kun nu namelijk ook via iDIN.

Vrouw controleert ID van man, ID kaart en beveiligingsslot

Online verificatie via iDIN

Vanaf maandag 4 april 2022 kunnen ook Nederlandse particuliere domeinnaamhouders die geselecteerd worden voor ‘Registrant Verification’ hun gegevens online verifiëren. In het eerdere bericht schreven we dat Belgische particulieren niet langer de manuele procedure moeten volgen. Nu hoeven Nederlandse private domeinnaamhouders ook geen identificatiedocumenten meer per e-mail door te sturen. De verificatie gebeurt met iDIN.

Het proces verloopt op dezelfde manier als voor de Belgische domeinnaamhouders. Enkel de derde partij die de identificatie doet, verschilt. De Registrant Verification wordt naar verwachting vanaf mei nog verder uitgebreid met meerdere identificatiesystemen om alle landen te kunnen ondersteunen, waarover later meer. Kijk voor verdere duiding op de website van DNS Belgium, de Belgische registry.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met ons serviceteam via 013 - 580 2342 of servicedesk@domein-registreren.nl.