Verificatieproces domeinnamen ook door registrars .uk en .es uitgebreid met prijsstijgingen tot gevolg

Het wordt bij nationale registries, de instanties die domeinnamen uitgeven, steeds gebruikelijker om een uitgebreider verificatieproces uit te voeren voordat een nieuwe domeinnaam geregistreerd wordt. Daarom hebben we vandaag een update met betrekking tot de domeinen .uk en .es en in het verlengde daarvan een bericht over lichte prijsstijgingen.

Man en vrouw met laptop voor groot scherm, pijl die prijsstijgingen aangeeft wijst omhoog

Eerder schreven we al over de stappen die de Belgische registry heeft ingevoerd voor de extensies .be, .vlaanderen en .brussels, omdat dat systeem per 1 maart 2022 is uitgebreid. Dat komt omdat deze registry vorig jaar is gestart met het controleren van de gegevens van alle domeinnaamhouders voordat ze een domeinnaam activeren. Inmiddels zijn er ook voor de UK-domeinen (waaronder .co.uk en .org.uk) en het Spaanse .es aanvullende stappen alvorens een domein vastgelegd kan worden.

In het verlengde van deze ontwikkelingen zijn we bij Domein-Registreren genoodzaakt ook onze prijzen te verhogen, nu er aanvullende werkzaamheden omtrent de nieuwe verificatieprocedures zijn ingevoerd door de registries van deze extensies (de instanties die deze domeinnamen uitgeven). Er moeten bijvoorbeeld documenten – zoals KvK-uittreksels en ID-bewijzen – worden opgevraagd bij de klanten, reminders verstuurd en documenten ingezonden, zodat de eigenaar van een nieuwe domeinnaam door de betreffende registry kan worden geverifieerd.

Concreet gaat het om de volgende prijsstijgingen

• .uk (incl .co.uk, .ltd.uk, .me.uk en .org.uk): van 12 naar 15 euro

• .es: eerste jaar van 8 naar 10 euro, opvolgende jaren van 12.50 naar 17 euro

• .be eerste jaar blijft 8 euro, opvolgende jaren van 12 naar 15 euro

Deze prijswijzingen gelden uitsluitend voor nieuwe klanten, niet voor bestaande klanten. Daarnaast kunnen we gezien de ontwikkelingen niet uitsluiten dat er voor meer extensies prijsverhogingen moeten worden doorgevoerd, aangezien de verwachting is dat meer registries dit soort verificatieprocedures zullen invoeren.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met ons serviceteam via 013 - 580 2342 of servicedesk@domein-registreren.nl.