Update verificatie van Belgische domeinen: Nu ook voor domeinnaamhouders buiten Nederland en België

Het blijkt een terugkerende rubriek te worden, want er is opnieuw een update over het verificatieproces voor Belgische domeinnamen. Deze keer is het bericht van toepassing voor domeinnaamhouders die zich buiten Nederland of België bevinden.

Vrouw controleert ID van man, ID kaart en beveiligingsslot

Verificatie Belgische domeinen

De instantie die de Belgische domeinnamen uitgeeft – naast .be zijn dat ook .vlaanderen en .brussels – is vorig jaar begonnen met het controleren van de gegevens van alle domeinnaamhouders voordat ze een domeinnaam activeren. Om te voorkomen dat een Belgische website gelanceerd wordt met valse gegevens of frauduleuze bedoelingen – denk aan spam, phishing en fake webshops – worden domeinnaamhouders door de Belgische Registry altijd gecontroleerd. Je leest er meer over in ons eerste bericht in deze reeks.

Niet veel later brachten we een update, want sinds 4 april 2022 kunnen ook Nederlandse particuliere domeinnaamhouders die geselecteerd worden voor ‘Registrant Verification’ hun gegevens eenvoudig online verifiëren. Daarmee is het verificatieproces beschikbaar gemaakt voor alle Belgische én Nederlandse privépersonen

Vandaag presenteren we aflevering 3: het verificatieproces van DNS Belgium (de Belgische Registry) is nu beschikbaar voor alle verdachte domeinen met de extensie .be, .vlaanderen en .brussels, ongeacht de woonplaats van de registrant. Wie buiten België of Nederland een Belgische domeinnaam registreert, zal de identiteit moeten valideren met een dienst genaamd Onfido. In geval van registraties voor bedrijven moet een contactpersoon van het bedrijf de verificatie regelen.

Het proces zelf is heel simpel; als de registry het domein als verdacht heeft aangemerkt, ontvangt de registrant een e-mail met een online formulier. Nadat alle stappen van dat formulier zijn doorlopen, is het domein actief. Meer informatie vind je op de website van DNS Belgium via deze link.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met ons serviceteam via 013 - 580 2342 of servicedesk@domein-registreren.nl.