Prijswijzigingen .com, .net, .be, .eu, .de, .fr, .it, .dk, .mx, ai, co.tz, .tz en alle Chinese extensies

Langs deze weg brengen we je graag op de hoogte van een aantal aanpassingen in de tarieven van domeinnamen met de extensies .com, .net, .be, .eu, .de, .fr, .it, .dk, .mx, co.tz, .tz en alle Chinese extensies. Omwille van de prijsontwikkelingen in de markt zien we ons genoodzaakt om ook deze maand augustus diverse wijzigingen door te voeren, omdat ook Domein-Registreren onderdeel is van de markt waarin deze tarieven tot stand komen.

Man met loep, vrouw zit op koffertje met laptop, dollar symbolen en een pijl met stijgende lijn wat voor prijsstijgingen staat

Het nieuwe tarief van Domein-Registreren voor de .com extensie is € 11,00 voor het eerste jaar bij nieuwe registraties en verhuizingen, en € 16,50 voor verlengingen. De prijs voor het eerste jaar van de .net extensie is gelijk getrokken naar de prijs voor verlenging, nl. € 15,00. De prijs voor nieuwe registraties en verlengingen van de .eu extensie is verhoogd naar € 13,50 met een gelijkblijvende prijs voor het eerste jaar van € 3,50. Deze actie voor het eerste jaar loopt nog tot 1 januari 2023. De prijs van de Duitse .de extensie is verhoogd naar € 13,00 voor verlengingen, de prijs voor het eerste jaar is verlaagd naar € 6,00. De prijs van de Franse .fr extensie is verhoogd naar € 14,00, terwijl de prijs voor het eerste jaar gelijk is gebleven nl. € 9,00. De afwijkende prijs van de Italiaanse .it voor het eerste jaar is vervallen, de prijs voor registratie, verhuizing en verlenging is € 12,00. De prijs van de Deense .dk domeinnaam extensie is verhoogd naar € 18,50. De prijs van de Mexicaanse .mx is verhoogd naar € 46,00 en de prijs van de .ai extensie is verhoogd naar € 315,00, voor registraties en verlengingen telkens per 2 jaar.

Voor de registratie van een domeinnaam in Tanzania is niet langer een lokaal adres of bedrijf nodig. De Trustee Service is hiermee komen te vervallen. De prijs van .co.tz is nu € 85,00 en die van de nieuwe extensie .tz is vastgesteld op € 170,00. Deze nieuwe extensie is per 1 juli jl. voor iedereen beschikbaar gekomen

Door de extra werkzaamheden die nodig zijn voor het door de Chinese Registry ingevoerde Real Name Verification bij Chinese domeinnamen (zie het nieuwsbericht hierover), hebben wij de prijzen voor de extensies cn/.com.cn/.net.cn/.org.cn verhoogd met een extra initieel bedrag van € 20. De prijs voor registratie en verlenging blijft € 35. De prijs voor domeinnamen met het Chinese .中国 karakter is verhoogd naar € 65, met ook een extra initieel bedrag van € 20. Real Name Verification is niet alleen bij Chinese domeinnamen ingevoerd. We schreven eerder een artikel over het ingevoerde verificatieproces van de registries die de .uk, .es en .be domeinnamen uitgeven, met ook daar prijsstijgingen tot gevolg.

Genoemde prijzen zijn per jaar en exclusief BTW. Alle prijsverhogingen zijn doorgevoerd voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Ondanks deze prijsstijgingen behoren wij nog steeds tot een van de goedkoopste aanbieders van domeinnamen. Kijk hier voor het overzicht van onze prijzen.