Domeinnaam registratie

Domeinnaam registratie
 • Wat is een domeinnaam?

  Een domeinnaam is je eigen online adres op het internet, vergelijkbaar met je huisadres.
  Aan een domeinnaam kun je een e-mail account of webhosting voor je website koppelen.

 • Hoe registreer ik een domeinnaam?

  Een domeinnaam is heel simpel te registreren via onze domeinnaam checker. Hier kan je de gewenste naam intypen, bijvoorbeeld: "mijnbedrijf". Vink vervolgens alle gewenste extensies aan, bijvoorbeeld: nl, com, eu. Wanneer je op “Controleren” klikt zal Domein-Registreren.nl automatisch kijken of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Vervolgens kan je gemakkelijk de gewenste, beschikbare domeinnamen aanvinken, in het winkelwagentje plaatsen en de bestelling verder afronden.

 • Welke gegevens zijn vereist voor het registreren van een domeinnaam?

  Voor het registreren van een domeinnaam hebben wij minimaal de volgende gegevens van je nodig:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Straatnaam
  • Huisnummer
  • Postcode
  • Plaatsnaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  Voor een aantal extensies (TLDs) zijn aanvullende gegevens nodig, zoals de inschrijving in de Kamer van Koophandel en het BTW nummer.
  Ook kan een vestiging in het betreffende land een vereiste zijn. Dit wordt bepaald door de instanties die de domeinnamen uitgeven.

 • Kan ik een buitenlandse domeinnaam registreren?

  Dit is mogelijk. Wij bieden wereldwijd domeinnamen aan in zeer veel landen. Welke extensies wij aanbieden kun je vinden op het extensie overzicht op onze website. Staat de gewenste exensie er niet bij, dan neem contact met ons op. Wij kunnen een extensie over het algemeen makkelijk toevoegen aan ons aanbod.

  In een aantal landen is het alleen mogelijk een domeinnaam vast te leggen als je voldoet aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan het hebben van een vestiging in het desbetreffende land. Domein-Registreren heeft voor deze situaties mogelijk een Trustee Service. Dit houdt in dat je, ondanks het gebrek aan een vestiging in dat land, toch via ons een domeinnaam kunt vastleggen. Meer informatie hierover is te vinden op onze pagina over Trustee Service.

 • Gewenste domeinnaam is vastgelegd door iemand anders

  Wanneer de door jou gewenste domeinnaam is vastgelegd door iemand anders, dan kan je het volgende doen:

  • Wanneer de domeinnaam in ons beheer is dan kunnen wij contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam om te vragen of deze bereid is de domeinnaam over te dragen. Domein-Registreren kan bemiddelen in het overnemen van de domeinnaam.
  • Wanneer de domeinnaam niet in ons beheer is, dan kan je zelf contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam. Je kunt proberen informatie te vinden over de eigenaar via een Whois website. Dit is een stuk lastiger geworden sinds de invoering van de AVG, de Algemene verordening gegevensbescherming.
 • Wat is DNSSEC en hoe werkt het?

  Wat is DNSSEC? 
  Elke website heeft een nummer als adres, het IP-adres. Omdat wij nummers moeilijk kunnen onthouden, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) zorgt voor de vertaling van een domeinnaam naar een IP adres. Dit gebeurt in de nameservers. DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions en is een uitbreiding van het DNS systeem.

  Hoe werkt DNSSEC? 
  DNSSEC voegt een digitale handtekening toe aan de DNS-informatie, waardoor het veel moeilijker wordt om de resultaten van een DNS verzoek te vervalsen. Het vervalsen van een DNS resultaat zou kunnen betekenen dat een gebruiker op een vervalste website of mailserver uitkomt, zonder het zelf door te hebben. Met DNSSEC wordt het gebruik van domeinnamen en het internet een stuk veiliger voor gebruikers. Wil jij ook jouw domeinnamen kosteloos beter beveiligen? Stuur een e-mail naar servicedesk@domein-registreren.nl

 • Bieden jullie nog andere diensten aan naast domeinnaam registratie?

  Naast de mogelijkheid tot het registreren van domeinnamen, bieden wij ook ook hosting en e-mail aan.

  Voor het bouwen van een complete website, online marketing en andere internet gerelateerde toepassingen, verwijzen wij je graag naar Prezent Internet.

Persoon- en domeingegevens

Persoon- en domeingegevens
 • Kan ik zelf mijn gegevens veranderen?

  Je kunt zelf de NAW gegevens van je domeinnamen aanpassen. Dit doe je door in te loggen in je klantaccount en de domeinnaam die je wilt wijzigen te selecteren. Kies vervolgens voor Bewerken. Je kunt aldaar de gegevens van je domeinnaam aanpassen.

  Het is niet mogelijk zelf de algemene gegevens van je account aan te passen. Als je je adresgegevens of telefoonnummer wilt wijzigen, dan verzoeken wij je om contact met ons op te nemen:

  servicedesk@domein-registreren.nl

  Let hierbij op dat je je verzoek stuurt vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is en waarmee je inlogt in je klantaccount. Op die manier kunnen wij namelijk vaststellen dat het verzoek afkomstig is van de eigenaar van het account.

 • Kan ik zelf de instellingen van mijn domeinnaam veranderen?

  Ja, je kunt zelf de instellingen van je domeinnaam veranderen.Het gaat hierbij dan om redirects of doorlinks aanmaken, nameservers wijzigen en DNS records aanpassen. 
  Wanneer je hier geen kennis van of ervaring mee hebt, adviseren wij om voor dergelijke wijzigingen contact met ons op te nemen.

 • Ik heb elders een website staan. Kan ik mijn domeinnaam daar aan koppelen?

  Ja, dit is mogelijk. Ingelogd in je klantaccount, kun je dit op verschillende manieren bewerkstelligen via:

  • Redirect, hiermee kun je een redirect sturen (301 moved permanent) van de desbetreffende domeinnaam naar de domeinnaam van jouw website.
  • DNS-records, m.b.v. van DNS-records maak je de koppeling tussen de domeinnaam en de server waarop jouw website draait. Je kunt aan jouw hosting provider vragen welke records je precies moet aanmaken.
  • Nameserver change, je hosting provider kan je vragen om de nameservers van de domeinnaam aan te passen naar die van hen. De domeinnaam zal dan via hun nameservers gaan draaien en zo zij zorgen voor de koppeling tussen de domeinnaam en jouw website.

 • Hoe kan ik het wachtwoord van mijn account op domein-registreren.nl wijzigen?
  Als je het wachtwoord van je klantaccount op domein-registreren.nl wilt wijzigen, dan kun je dit doen door te kiezen voor wachtwoord vergeten via de volgende link: https://www.domein-registreren.nl/wachtwoord-vergeten-wijzigen. Je krijgt dan een mail met een linkje om een nieuw wachtwoord in te stellen. 

E-mail

E-mail
 • Hoe kan ik e-mailadressen bestellen?

  Je kunt tijdens de bestelling van domeinnamen kenbaar maken dat je ook e-mailadressen wilt hebben. Je bestelt dan eenvoudigweg een van onze e-mailpakketten. Na registratie van de domeinnaam zullen wij de e-mailadressen voor je activeren en je de inloggegevens mailen.

  Je kunt natuurlijk ook e-mailadressen bestellen bij een al bestaande domeinnaam. Je kunt dit doen als je bent ingelogd in je klantaccount. Onze e-mailpakketten vind je hier op onze website. Vul het bestelformulier in en wij zullen vervolgens de e-mailadressen voor je activeren en je de inloggegevens mailen.

 • Hoe kan ik mijn e-mail lezen?

  Met de inloggegevens die je van ons ontvangt, kun je een mailaccount instellen in een emailprogramma, zoals bijv. Mozilla Thunderbird, Apple Mail of Microsoft Outlook. In dit programma kan je dan je mails ontvangen en versturen. Het e-mailaccount kan ook op een mobiele telefoon worden ingesteld zodat je altijd je mail kunt raadplegen. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid je e-mails te lezen via webmail.

 • Ik ontvang geen e-mails meer, mijn mailbox zit vol

  Onze mailboxen hebben een bepaalde opslagcapaciteit ofwel mail storage. Dit is afhankelijk van welk e-mail- of hostingpakket je hebt. Let op: Als je mailbox vol zit, zal je geen mails meer ontvangen. Iemand die jou een mail stuurt, ontvangt dan een melding dat zijn of haar bericht niet kan worden afgeleverd bij jou wegens een volle mailbox. Het is aan te bevelen om regelmatig berichten, die in jouw mailbox op onze server blijven staan, te verwijderen zodat er ruimte beschikbaar blijft om mails te kunnen blijven ontvangen. E-mails in de map Verzonden en in de Prullenbak worden meegeteld in het verbruik.

  Als je inlogt in de webmail van jouw mailaccount kan je links onderaan het scherm zien hoeveel ruimte je verbruikt hebt. Je kunt dan controleren of je Prullenbak geleegd moet worden waardoor jouw mailbox weer ruimte krijgt om mails te ontvangen. De button Verwijderen in de webmail werkt niet als de mailbox vol zit. Je moet dan de shift en delete toetsen gebruiken op uw toetsenbord om berichten te verwijderen. Het te verwijderen bericht kan namelijk niet naar de prullenbak worden verplaatst als de mailbox vol zit. Als je shift en delete gebruikt wordt het te verwijderen bericht direct verwijderd en wordt deze niet in de prullenbak geplaatst. Indien je gebruikt maakt van een Apple apparaat zal je de command en backspace toetsen moeten gebruiken om berichten te verwijderen. Als dit niet werkt dan kan je met de shift, alt en backspace toetsen berichten verwijderen. Als je voldoende ruimte vrij hebt gemaakt, kan je weer nieuwe e-mailberichten ontvangen.

  Als je liever geen berichten verwijderd en behoefte hebt aan een grotere mailbox met meer storage, dan kan je altijd upgraden naar een ander pakket. Je kunt dan met ons contact opnemen via servicedesk@domein-registreren.nl of een nieuw pakket bestellen via het overzicht van onze e-mailpakketten.

 • Hoe stel ik mijn e-mail account in?
  Het kan vaak lastig blijken om je e-mailaccount in te stellen in een e-mailprogramma. Er zijn dan ook veel verschillende e-mail programma’s, die allemaal op een andere manier moeten worden ingesteld. Wij begrijpen dit probleem maar al te goed, daarom hebben we verschillende handleidingen geschreven, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt met je e-mailaccount.
 • Mailen via Wordpress

  Wil je e-mail versturen vanuit WordPress? Dan gaat dat niet altijd goed. In WordPress wordt het afzenderadres niet ingesteld, waardoor de mail verstuurd lijkt te worden van een adres dat eindigt op @sysadmin.prezent.nl. Je kunt dit verhelpen door onze plugin te installeren: https://www.domein-registreren.nl/file_handler/documents/original/download/115/dmr-mail-fix.zip

Verhuizing domeinnaam

Verhuizing domeinnaam
 • Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Domein-Registreren?

  Alle instructies om een of meerdere domeinnamen te verhuizen naar Domein-Registreren kun je vinden op deze pagina.

  Is dit niet duidelijk of heb je aanvullende vragen dan kan je uiteraard met ons contact opnemen via servicedesk@domein-registreren.nl.

 • Hoe verhuis ik een domeinnaam weg van Domein-Registreren?

  Wij vinden het jammer als je besluit om je domeinnaam weg te verhuizen van Domein-Registreren.nl. Je kunt de verhuiscode opvragen door in te loggen in je klantaccount. Selecteer de te verhuizen domeinnaam en klik op Bewerken. Kies vervolgens voor het tabblad Opzeggen/Verhuizen. Kies voor Verhuizen en klik op Verstuur. Je ziet dan vanzelf de verhuiscode staan. Mocht dit niet het geval zijn, dan ontvang je van ons de verhuiscode of een nadere instructie per email. 

Bestellen en betalen

Bestellen en betalen

Eigendom domeinnaam

Eigendom domeinnaam
 • Wie is de eigenaar na registratie van de domeinnaam?

  Wanneer je een domeinnaam registreert bij Domein-Registreren dan is de domeinnaam 100% van jou. Dit geldt niet wanneer je gebruik maakt van onze Trustee Service.

 • Kan ik mijn domeinnaam doorverkopen?

  Ja, je kunt een domeinnaam doorverkopen. Dit dient wel te gebeuren binnen de spelregels van de registar. Dit is de instantie die de domeinnaam heeft uitgegeven.

 • Kan ik mijn domeinnaam op een andere naam zetten?

  Je kunt in de meeste gevallen de domeinnaam zelf op een andere naam zetten. Dit kan je doen door in te loggen in je klantaccount en de domeinnaam in kwestie te selecteren en te kiezen voor Bewerken. Daar kan je dan de gegevens van de eigenaar van de domeinnaam aanpassen. Er zijn ook domeinnaam extensies waar dit anders werkt en waar ze bijv. aanvullende documenten nodig hebben voor het wijzigen van de eigenaar van een domeinnaam. In dat geval kun je het beste contact met ons opnemen.

Webhosting & Websites

Webhosting & Websites
 • Welke PHP versies worden ondersteund?

  Op dit moment bieden we de volgende PHP versies aan:
  PHP7.0: ondersteund tot 01-03-2021
  PHP7.2: ondersteund tot 01-03-2023
  PHP7.4: ondersteund tot 01-03-2025
  Als je een nieuw hostingpakket aanvraagt krijg je de meest recente en ondersteunde PHP versie. Het is dan niet mogelijk te kiezen voor een oudere PHP versie. In de maand september van de even jaren (2022, 2024, etc) voegen we de nieuwste versie van PHP toe aan al onze servers. Zo kan je website altijd gebruik maken van de meest recente versie die door ons wordt ondersteund. Je kunt zelf kiezen wanneer je je PHP versie aanpast.

 • Biedt Domein-Registreren ook webhosting aan?

  Jazeker! Je kunt tijdens de bestelling van je domeinnaam ook direct een webhostingpakket bestellen. Na registratie van de domeinnaam zullen wij dit webhostingpakket voor je activeren en je de inloggegevens mailen.

  Je kunt natuurlijk ook een webhostingpakket bestellen bij een al bestaande domeinnaam. Je kunt dit doen als je bent ingelogd in je klantaccount. Onze webhostingpakketten vind je hier op onze website. Vul het bestelformulier in en wij zullen vervolgens het hostingpakket voor je activeren en je de inloggegevens mailen. Daarnaast is het ook mogelijk om puur en alleen hosting te bestellen, dus zonder domeinnaam.

 • Kan ik een website door Domein-Registreren laten maken?

  Domein-Registreren is een bedrijfsonderdeel van Prezent Internet B.V. Prezent is gespecialiseerd in het bouwen van complexe websites en applicaties. Ook bieden wij webwinkel software op maat met de oplossing van LogiVert, waarmee je beschikt over een alles-in-1-webwinkel. De software biedt ERP, e-commerce, CRM en POS in één. LogiVert biedt verschillende pakketten zodat de software zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen.

  Naast het bouwen van websites biedt Prezent ook (internationale) online marketing diensten aan via het bedrijfsonderdeel Leads International.

  Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.

 • Kan ik een CMS, forum of webshop bij Domein-Registreren hosten?

  Ja, doordat de servers van Domein-Registreren voorzien zijn van de laatste PHP versies, kunnen dergelijke systemen op hosting van Domein-Registreren geïnstalleerd worden.

  Een aantal voorbeelden zijn:

  • Wordpress
  • Drupal
  • Joomla
  • phpBB
  • osCommerce

  Domein-Registreren biedt echter geen support op deze systemen. Onze programmeurs kunnen wel in deze materie duiken, maar dat zal dan op nacalculatie geschieden. Er bestaat op internet wel per systeem een uitgebreid forum met in veel gevallen een club gebruikers die anderen graag helpen. Je kunt daarom ook altijd daar terecht mocht je vragen hebben tijdens het zelf bouwen van je website.

 • Ik heb een vraag over WordPress
  Er is op internet erg veel informatie te vinden over het maken van een website met Wordpress. Wordpress is het meest gebruikte content management systeem waarmee je eem website kunt bouwen. De officiële supportpagina van WordPress in het Nederlands vind je hier.
 • SSL/TLS certificaten: http verkeer doorsturen naar https

  Na plaatsing van een SSL/TLS certificaat moet je een aantal stappen doen. Je dient te controleren of je website goed werkt via https. Er kan namelijk sprake zijn van zg. mixed content, die nog wordt aangeroepen op http i.p.v. https. In de code van de website staat dan nog een referentie naar http. Dit zal je moeten wijzigen naar https. Vervolgens dien je onderstaande regels in een .htaccess bestand te plaatsen om bezoekers automatisch door te verwijzen naar de beveiligde website. 

  RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https

  RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Diensten opzeggen

 • Hoe zeg ik een domeinnaam op?

  Je kunt je domeinnaam opzeggen door in te loggen in je klantaccount. Selecteer de op te zeggen domeinnaam en klik op Bewerken. Kies vervolgens voor het tabblad Opzeggen/Verhuizen. Kies voor Opzeggen en selecteer per wanneer je de domeinnaam wenst op te zeggen. De opzegging zal vervolgens automatisch worden verwerkt. 

 • Hoe zeg ik een e-mailpakket op?

  Als je niet langer gebruik wenst te maken van jouw e-mailadressen en je wilt jouw e-mailpakket opzeggen dan dien je een e-mail te sturen naar ons. Vermeld in je opzeggingsbericht om welk e-mailpakkeet het gaat en wat je debiteurnummer is. Je ontvangt van ons bevestiging van de opzegging en wanneer deze opzegging ingaat. 

 • Hoe zeg ik een hostingpakket op?

  Als je jouw website niet langer nodig hebt en jouw hostingpakket wilt opzeggen dan dien je een e-mail te sturen naar ons. Vermeld in je opzeggingsbericht welke website het betreft en wat je debiteurnummer is. Je ontvangt van ons bevestiging van de opzegging en wanneer deze opzegging ingaat.