WordPress is zowel in Nederland als internationaal bekeken het meest gebruikte CMS. We zijn daarom een serie gestart om je meer te vertellen over alle mogelijkheden van dat contentmanagementsysteem. De inleiding van de serie lees je hier. In deze update leggen we je uit hoe je eenvoudig een contactformulier op je website kunt plaatsen, en hoeveel verschillende mogelijkheden je ook op dat vlak van WordPress krijgt.
In het voorjaar hebben we via onze nieuwsbrief een klantonderzoek uitgevoerd. Ons voornaamste doel was om een antwoord te krijgen op twee belangrijke vragen: hoe doen we het, en wat kan er beter? De enquête leverde veel respons op. Dankzij het feit dat velen uitgebreid de tijd namen om ons van uitgebreide feedback te zien, is er een mooi beeld van de algemene klanttevredenheid ontstaan.
Een spamfilter is een stuk software dat e-mails inleest en besluit of er sprake is van spam, door het herkennen van patronen en het scannen van bijlagen. Wel zo handig, want het overgrote deel van alle verzonden e-mails is spam. Daar handmatig doorheen gaan kost veel tijd en levert bovendien onnodige risico’s op. Spam is namelijk een veelgebruikt middel van fraudeurs. Gelukkig is ons SpamFilter+ er al vanaf 2,50 euro per maand.
Als je jouw domeinnaam niet langer nodig hebt, dan is het op zich heel logisch om deze op te zeggen om op de kosten te kunnen besparen. Maar daar zitten helaas ook wat risico’s aan vast. Zodra een domeinnaam weer vrijkomt, kan deze namelijk door zomaar iedereen worden geregistreerd. En dus ook door cybercriminelen en andere kwaadwillende fraudeurs. Wat zijn de overwegingen, en wat kun je doen om die risico’s te vermijden?
Wie bij Domein-Registreren aan de slag gaat met een nieuwe domeinnaam en iets moois van zijn nieuwe website wil maken, kan daarbij kiezen uit verschillende contentmanagementsystemen (of CMS’en). De open source CMS’en WordPress, Joomla en Drupal zijn namelijk alle drie eenvoudig in onze hostingpakketten te installeren. Aangezien WordPress verreweg het meest gebruikte CMS is, starten we een serie artikelen om je meer over de mogelijkheden te vertellen. In deze introductie beginnen we uiteraard bij de basis.