Een domeinnaam verkopen, hoe doe je dat? We krijgen er van onze klanten regelmatig vragen over. Een sterke domeinnaam is namelijk toekomstbestendig – ook als je er zelf geen gebruik meer van wil maken. En er kunnen tal van redenen zijn waarom je je huidige URL niet meer nodig hebt. Je houdt je blog niet meer bij, je bedrijf heeft een nieuwe naam, je (tijdelijke) webshop hoeft na de lockdown niet meer online te blijven – noem maar op. Een domeinnaam die je bij ons hebt ondergebracht kun je eenvoudig beëindigen, maar ook te koop zetten. Wat moet je weten en hoe pak je dat aan?
‘Caching’ klinkt, in ieder geval als je de nadruk op de tweede lettergreep legt, als een uitspraak die je spontaan uit als je salaris gestort is, of als je op een fruitmachine de juiste combinatie op een rijtje hebt. In internettermen betekent caching het opslaan van gegevens om sneller toegang te krijgen tot deze data. Je website is dan voor gebruikers sneller te benaderen, maar er zijn meer voordelen. In deze nieuwe aflevering van onze WordPress-serie vertellen je daarom meer over caching en de mogelijkheden van plugins zoals WP Rocket en W3 Total Cache (W3TC).
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft in samenwerking met de Nationale Politie een mooie nieuwe stap gezet in de strijd tegen cyberfraude met fake websites. De SIDN introduceert namelijk een informatieve landingspagina die gekoppeld wordt aan domeinnamen waarvan de beheerder de nameservers heeft verwijderd. Het gaat om websites, specifiek in het .nl-domein, waarover meldingen over oplichting zijn gedaan bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.
Wist je dat de letters c-o-m van .com staan voor commercieel? Het originele plan in 1985, toen .com werd gelanceerd, was om een onderscheid te maken voor alle domeinnamen van commerciële organisaties. Beschikbare alternatieven voor .com als topleveldomein (of TLD, simpelweg het meest rechtse gedeelte in een domeinnaam) waren destijds vrijwel uitsluitend landenextensies. Tegen de tijd dat we in de jaren 90 massaal online gingen, was .com al gevestigd als de standaard.
In deze aflevering van onze serie over WordPress kijken we naar de mogelijkheid om met één handige plugin de SEO van je website te verbeteren: Yoast. WordPress biedt je de mogelijkheid om verschillende templates te installeren en aan te passen. Hiermee kan het uiterlijk en de functionaliteit van je website naar wens worden aangepast. Door middel van de zogenaamde WordPress plugins kunnen daar tal van nieuwe mogelijkheden aan toegevoegd worden.