Het blijkt een terugkerende rubriek te worden, want er is opnieuw een update over het verificatieproces voor Belgische domeinnamen. Deze keer is het bericht van toepassing voor domeinnaamhouders die zich buiten Nederland of België bevinden.
Je staat op het punt om met jouw merk, product of dienst online te gaan. Het digitale domein is immers een belangrijke marktplaats en bovendien de beste manier om je klanten te kunnen bereiken. Maar hoe kies je je domeinnaam? En welke extensie gebruik je? Ga je voor .nl of het internationale .com? Of misschien voor een landenextensie voor iedere individuele markt waar je je op wil richten, al dan niet met unieke domeinnamen per land?
We hebben vandaag weer een belangrijke update rond het samenvoegen van de Soft en Hard Quarantaine van gTLD domeinnamen. In februari meldden we al dat onze leverancier van .com domeinnamen een aanpassing had gedaan met betrekking tot de quarantaineperiodes van die extensie.
Update 10 juli 2022: De Chinese domeinnamen met de extensies .cn, com.cn. net.cn en .org.cn zijn nu allemaal op onze naam gezet (Prezent Internet B.V. ) en verhuisd naar onze nieuwe leverancier. Wij zijn bezig met de laatste stappen om deze domeinnamen weer actief te krijgen. Middels een nieuwsbrief hebben wij in juni onze klanten, die een Chinese domeinnaam hebben, benaderd met de vraag of ze deze willen overzetten op naam van hun eigen bedrijf.
Een website is een onmisbaar middel om in contact te komen met jouw doelgroep, maar spam blijft een veelgebruikt middel van fraudeurs en iedere website is er vatbaar voor. Handmatige controle kost veel tijd en levert bovendien onnodige risico’s op. We geven je daarom een aantal tips, zoals spam voorkomen met captcha’s en het plaatsen van een contactformulier in plaats van een e-mailadres.